Dos nois del Projecte Jove participen en un programa d’orientació professional de la Fundació Èxit

Dos usuaris del Projecte Jove han participat en un programa de motivació i orientació professional de la Fundació Èxit, el Projecte Coach, que uneix empreses socialment responsables amb joves en risc d’exclusió social amb l’objectiu de motivar-los per seguir amb la seva formació i millorar la seva ocupabilitat.

Aquest programa funciona a partir de la col·laboració de 72 persones voluntàries que són treballadors i treballadores de diverses empreses multinacionals. Després de rebre una formació de la Fundació Èxit, els voluntaris acullen a les seves empreses als participants, joves procedents de diverses entitats socials i educatives. A través de sis sessions i mitjançant tècniques de ‘coaching’, cada voluntari s’encarrega de guiar a un dels joves participants mostrant com és l’empresa per dins, realitzant una entrevista fictícia de treball o planejant un projecte de futur, entre d’altres activitats. L’objectiu és que els joves coneguin les empreses i es motivin per tal de seguir formant-se de cara a un horitzó professional. Per als voluntaris també és una ocasió per a aprendre i compartir l’experiència amb el jove.

Aquesta ha estat la 13a edició del Projecte Coach a Barcelona i la segona vegada en la qual Projecte Home n’ha format part. Els dos nois del Projecte Jove han participat en aquest programa a Banc Sabadell i a la companyia farmacèutica Grupo Uriach, respectivament.

Sessió de valoració conjunta del projecte. FOTO: Fundació Èxit

Sessió de valoració conjunta del projecte. FOTO: Fundació Èxit