Projecte Home també és nom de Dona

Avui, Dia de la Dona Treballadora, Projecte Home Catalunya es vol solidaritzar amb una jornada que denuncia la desigualtat de drets entre homes i dones que existeix en la nostra societat. Una desigualtat que es fa encara més manifesta en les dones que tenen problemes d’addiccions.

El passat 2017, tan sols el 17% de les persones en tractament a Projecte Home eren dones. Una xifra que sabem que no es correspon a l’abast real d’aquesta problemàtica entre homes i dones al nostre país. Les càrregues familiars que suporten les dones, el major estigma social que suposa per a una dona patir una addicció o bé la falta de programes d’atenció específics per a aquest col·lectiu. Motius que expliquen aquesta situació i que ens fan pensar que, entre tots i totes, hem de fer més esforços per afavorir l’accessibilitat de les dones als programes de tractament de les addiccions.

Aquests dies celebrarem als nostres diversos centres i programes el Dia de la Dona Treballadora, per posar en comú amb tots els nostres usuaris i usuàries el llarg camí que queda encara per fer.

Perquè encara que pugui no semblar-ho.. Projecte Home també és nom de Dona i per això hem fet aquest manifest.