6.064 persones participen als programes de prevenció durant el 2018

Un total de 6.064 persones han participat al llarg del 2018 en les diferents accions de prevenció que ha dut a terme Projecte Home Catalunya a través dels seus programes de prevenció universal, selectiva i laboral en més d’una trentena de centres escolars i altres institucions de 32 municipis de Catalunya.

De les 6.064 persones beneficiàries més de 4.000 han pres part en el ‘Joc de claus’, un programa de prevenció universal per a alumnat, famílies i professorat que s’està aplicant en nou centres durant el present curs escolar.

També s’han implementat diverses accions puntuals de prevenció universal en altres centres escolars, universitats o entitats socials, i també de prevenció selectiva, dirigida a un públic amb més risc de consum de drogues. A banda, s’ha fet prevenció laboral a empreses i s’han fet diverses edicions del programa ‘A Temps’, per a pares i mares amb fills preadolescents i adolescents en situació de risc.

Un any més, i en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, s’han portat a terme els cursos de capacitació de drogodependències per a tècnics municipals. Són sessions per a professionals de diferents perfils que estan en contacte amb adolescents en situació de risc per consum de drogues, amb l’objectiu de dotar-los d’eines per l’abordatge d’aquesta qüestió. Aquests cursos s’han fet en els següents municipis: Arenys de Munt, Berga, Cabrera de Mar, Canovelles, La Garriga, Les Masies de Voltregà, Masquefa, Matadepera, Navarcles, Parets del Vallès, Polinyà, Sant Joan de Vilatorrada i Sant Sadurní d’Anoia.