Conveni amb la Creu Roja per facilitar l’accés al voluntariat de les persones usuàries de Projecte Home en fase de reinserció del tractamentCreu Roja a Catalunya i Projecte Home Catalunya han signat un conveni que té com a objectiu facilitar l’accés al voluntariat a les persones que es troben en la fase de reinserció del tractament de les addiccions. Mitjançant aquest acord, les persones usuàries del Servei d’Acompanyament a la Vida Autònoma de Projecte Home podran accedir a fer de voluntàries a la Creu Roja a Catalunya, organització de voluntariat referent a Catalunya i que compta amb més de 16.000 voluntaris i voluntàries arreu del país.

El conveni s’ha signat en un acte amb presència per part de la Creu Roja del seu president, Josep Quitet; la secretària, Helena Fontanet; el coordinador, Enric Morist; i la directora de Voluntariat i Formació, Iolanda Gargallo. Per part de Projecte Home hi ha pres part el director, Oriol Esculies; i la directora del Servei d’Acompanyament a la Vida Autònoma, Neus Canals.

La presència de la Creu Roja arreu del territori permetrà oferir activitats de voluntariat a un lloc proper on resideixi la persona usuària. Les dues entitats faran un seguiment i acompanyant de les persones participants en aquestes activitats.

Dur a terme un voluntariat és una activitat que reforça el procés de reinserció social d’una persona en tractament de les addiccions i que ajuda a la consecució dels objectius del Servei d’Acompanyament a la Vida Autònoma, un servei que busca la plena reinserció social de les persones amb addiccions a través d’accions en favor de l’accés a l’habitatge, la formació i la inserció laboral, el foment de l’esport i l’oci saludable o la promoció del voluntariat, entre d’altres.