Acord amb la Fundació Hope&Help per promoure el voluntariat amb animals

Projecte Home Catalunya i la Fundació Hope&Help han signat un acord de col·laboració que té com a objectiu que les persones en fase de reinserció de les addiccions puguin dur a terme accions de voluntariat amb animals.

La Fundació Hope&Help és una entitat creada el 2018 amb l’objectiu evitar la soledat de les persones en situació de vulnerabilitat així com l’abandonament dels animals de companyia. Amb l’acord signat, persones usuàries del Servei d’Acompanyament a la Vida Autònoma (SAVA) de Projecte Home podran participar en el programa “Ànimes bessones” de la Fundació Hope&Help, a través del qual trauran a passejar animals de companyia de persones grans que viuen soles.

Mitjançant aquest programa, es pot donar suport a persones grans que viuen soles amb el seu animal de companyia mentre que, alhora, és una oportunitat perquè la persona voluntària adquireixi responsabilitats i augmenti la seva autoestima i autonomia. En aquest sentit, exercir tasques de voluntariat és una de les accions claus per al procés de reinserció social d’una persona amb addiccions. Per això, des de Projecte Home es promouen les tasques de voluntariat de les persones usuàries amb diverses entitats col·laboradores.