Activitat a l’Escola Judicial per apropar la realitat de les addiccions als futurs jutges i jutgesses

Activitat a l’Escola Judicial per apropar la realitat de les addiccions als futurs jutges i jutgesses

Després de no poder dur a terme l’activitat l’any passat a causa de la pandèmia, el 21 i 28 de setembre es va reprendre la trobada que es fa una vegada a l’any amb els futurs jutges i jutgesses que s’estan acabant de formar a l’Escola Judicial, òrgan dependent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) situat a Barcelona.

En representació de l’Asociación Proyecto Hombre (APH), un grup de persones usuàries, familiars i professionals de Projecte Home Catalunya es va desplaçar a l’Escola Judicial per donar testimoni real de persones amb addiccions que han tingut problemes judicials i per tal de reflexionar conjuntament amb els alumnes sobre de quina manera es poden aplicar mesures penals alternatives en aquesta mena de casos. La trobada va comptar també amb una ponència inicial a càrrec d’Elena Presenció, directora de l’APH, i que va situar als alumnes sobre l’activitat de Projecte Home arreu d’Espanya.

L’Escola Judicial acull els nous jutges i jutgesses que ja han guanyat una plaça i que durant un any s’acaben de formar, a l’espera de ser destinats al jutjat on començaran a exercir. Milers de jutges i jutgesses que exerceixen actualment han participat en aquesta trobada, que es porta a terme des de fa 22 anys.