Més de 20 anys apropant la realitat de les persones amb addiccions a l’Escola Judicial

Més de 20 anys apropant la realitat de les persones amb addiccions a l’Escola Judicial

L’1 i 2 de setembre va tenir lloc la 21a trobada anual amb els futurs jutges i jutgesses que s’estan acabant de formar a l’Escola Judicial, òrgan dependent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) situat a Barcelona.

En representació de l’Asociación Proyecto Hombre (APH), un grup de persones usuàries, familiars i professionals de Projecte Home Catalunya es van desplaçar a l’Escola Judicial per donar testimoni real de persones amb addiccions que han tingut problemes judicials. La taula rodona es va inaugurar amb la intervenció d’Elena Presencio, directora general de l’Asociación Proyecto Hombre, i es va seguir amb les intervencions d’Isabel Hernández Giménez, Coordinadora Equip BCN- Sud i Unitat d’Internaments- Àrea Mesures Penals Alternatives i de Griselda Baldrís Catafau, Cap de programes d’atenció especialitzada del CP Quatre Camins. Es va comptar també amb la intervenció de Nuria Sanvicens Díez, Responsable de l’Àrea de Química i Drogues de l’Instituto Nacional de Toxicología y Ciencias Forenses.

L’objectiu d’aquesta trobada és apropar la realitat de les persones amb addiccions als futurs jutges i jutgesses, i reflexionar conjuntament amb els alumnes sobre de quina manera es poden aplicar mesures penals alternatives en aquesta mena de casos, per afavorir així a la seva recuperació i reinserció.