Torna el Concert Solidari de la JONC per a Projecte Home Catalunya

Torna el Concert Solidari de la JONC per a Projecte Home Catalunya

El concert solidari de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) torna el 2022 amb una data diferent de l’habitual: el dimecres 27 d’abril del 2022 a les 19h a L’Auditori de Barcelona.

Sota la direcció de Manel Valdivieso, la JONC interpretarà un repertori d’obres mestres, format per peces de Georges Bizet, Manuel de Falla i Leonard Bernstein. Acompanyarà a la JONC la cantaora Mayte Martin.

Aquest serà el sisè any que se celebra el concert, que com sempre ofereix una gran ocasió per gaudir de la música de JONC i ser solidaris amb les persones amb addiccions. Tota la recaptació del concert es destinarà als programes de tractament i prevenció que duu a terme Projecte Home Catalunya. Per facilitar l’assistència al públic, s’ofereixen les entrades a un preu reduït, que va de 10 a 30 €.

Venda d’entrades a la web de L’Auditori  o mitjançant Projecte Home (932989875 / comunicacio@projectehome.org).

PROGRAMA

Georges Bizet retrata, amb Carmen, el paradigma de dona lliure i valenta, seductora i senyora de les regnes de la seva vida. La lloança d’un amor lliure i rebel («L’amor és un ocell rebel que ningú no pot domesticar», proclama Carmen al principi de la “Habanera”) dóna forma a una música vibrant i vigorosa. Les suites orquestrals reuneixen els punts àlgids de l’òpera francesa més representada a tot el món.

A West Side Story, Leonard Bernstein revisita el clàssic de William Shakespeare Romeu i Julieta en forma de musical de Broadway, i el situa a Nova York dels anys cinquanta, a l’enamorament de dos adolescents pertanyents a dues bandes enfrontades: els Jets, fills de treballadors blancs, i els Sharks, porto-riquenys. La suite orquestral de danses simfòniques recull els millors temes del musical més innovador de la història de Broadway.

REPERTORI

  • Georges Bizet: Carmen, suites (1873-1874)
  • Manuel de Falla: El Amor Brujo, versió amb cantaora (1914-1915; rev. 1916-1920) 24′
  • Leonard Bernstein: West Side Story, danses simfòniques (1957) 24′

INTÈRPRETS

  • Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC)
  • Mayte Martin, cantaora
  • Manel Valdivieso, direcció