SoM ToTs Abril 2014

Aquest Sant Jordi regala roses solidàries!


Projecte Home intervé al Fòrum d’Alt Nivell de drogues de les Nacions Unides

Projecte Home va intervenir el passat 13 de març al Fòrum d’Alt Nivell de la 57a Comissió d’Estupefaents de les Nacions Unides (CND), un espai que va reunir a Viena a alts mandataris i responsables de drogues de diversos països i institucions internacionals. El director de Projecte Home Catalunya, Oriol Esculies, va ser qui va parlar al Fòrum d’Alt Nivell en representació de l’Asociación Proyecto Hombre, una de les tres ONGs que van tenir l’oportunitat de participar en aquest encontre dedicat a avaluar l’aplicació de la Declaració Política i Pla d’Acció Internacional sobre drogues aprovada durant l’edició 2009 i vigent fins el 2019. La intervenció de Projecte Home va servir per contribuir a les deliberacions de la 57a CND i per apropar noves reflexions des del punt de vista d’una entitat que treballa en el tractament i la prevenció de les addiccions.

Llegeix més sobre el contingut de la intervenció

Intervenció_ONU1

Nora Volkow, directora general del National Institute on Drug Abuse; Oriol Esculies, director de Projecte Home Catalunya; i Eliot Albers Ross, director executiu de la Internacional Network of People who Use Drugs.


Addiccions i crisi econòmica a la 6a Jornada de Drogodependències

El divendres 28 de març va tenir lloc la 6a Jornada de Drogodependències, organitzada conjuntament entre la Universitat de Barcelona (UB) i Projecte Home Catalunya i celebrada un any més a l’Aula Magna de l’Edifici Històric de la UB. Enguany, la jornada es va centrar en els “Projectes compromesos malgrat la crisi econòmica”, presentant diversos programes que treballen en l’àmbit de les addiccions en el difícil context econòmic i social actual. Les presentacions es van dividir en tres àrees de projectes: infants i joves, adults i, finalment, xarxa i coneixement. Carmela Fortuny, directora general de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials de la Generalitat de Catalunya, i Gemma Fonrodona, vicerectora d’Estudiants i Política Lingüística de la UB, van inaugurar la jornada, que va comptar amb les ponències de diversos experts i responsables de projectes lligats a les drogodependències.

Foto Jornada

Més fotos de la 6a Jornada de Drogodependències

Consulta el programa de la jornada


La consellera de Benestar Social i Família rep els representants de la Xarxa Perifèrics

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, va rebre el dijous 6 de març als representants de la Xarxa Perifèrics, una xarxa d’ens locals i entitats que treballen per a la promoció de la salut i la prevenció en l’àmbit de les drogues i de la qual Projecte Home Catalunya en forma part. Acompanyava a la consellera la secretària general de Benestar Social i Família, Maria Dolors Rusinés. La reunió va servir per poder presentar davant la consellera quina és la tasca que porta a terme la Xarxa Perifèrics i quins són els seus objectius en el marc de les polítiques de prevenció de drogodependències. En aquesta línia, els membres de la xarxa van lliurar-li a la consellera un manifest de propostes de bones polítiques de prevenció en l’àmbit de les drogues a Catalunya.

Foto reunió perifèrics


Quilòmetres solidaris del ‘Corro X les addiccions’ a Badalona i a Montgat

La campanya solidària ‘Corro X les addiccions’ segueix endavant en la seva voluntat de sensibilitzar la població sobre el risc d’abús de drogues a través de les curses populars. El passat mes de març, el ‘Corro X les addiccions’ va ser present a la BDN Running i la BH Montgat. A part de córrer amb la samarreta de la campanya, Projecte Home va participar en aquestes curses amb diversos usuaris de l’entitat que van fer tasques de voluntariat com ara la preparació de les bosses que s’entreguen als corredors o bé l’avituallament. D’altra banda, cal agrair el suport d’un grup de treballadors i treballadores de l’Eurolliga de bàsquet, amb qui Projecte Home coŀlabora amb el ‘One Team’, que van córrer solidàriament a Montgat amb la samarreta de la campanya.

BDN Running

Més fotos del ‘Corro X les addiccions’ a la BDN Running


Curs d’actualització de drogodependències al CAS Vall d’Hebron

Una quinzena de professionals de Projecte Home van participar en una sessió d’actualització de drogodependències a càrrec del doctor Carlos Roncero, coordinador del Centre d’Atenció i Seguiment (CAS) de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Aquest tipus de cursos es porten a terme periòdicament i serveixen per conèixer i aprofundir en els últims avenços i novetats en l’àmbit de les drogodependències des del camp de la medicina. El curs va constar de dues parts en les que Carlos Roncero va exposar les darreres actualitzacions respecte patologies psiquiàtriques i la farmacologia utilitzada per a les drogodependències.


L’enquesta ESTUDES revela un augment del consum d’alcohol entre els joves

L’última edició de l’Enquesta Escolar sobre Ús de Drogues en Estudiants d’Educació Secundaria (ESTUDES), elaborada pel Ministeri de Sanitat cada dos anys a través d’enquestes a estudiants de 14 a 18 anys, revela un creixement del consum d’alcohol entre la població jove. Concretament, el 74% dels enquestats han consumit alcohol en l’últim mes i un 30’8% s’ha emborratxat durant el mateix període. Les dades també evidencien la facilitat dels joves per accedir a l’alcohol i la baixa percepció de risc que en tenen. D’altra banda, l’enquesta mostra preocupació per un lleuger fre en la tendència descendent del consum de cànnabis i també que els joves perceben ja el tabac com a més perillós que el propi cànnabis.