SoM ToTs Febrer 2014

Nou servei d’atenció de les addiccions a Tarragona

Des de finals de 2013, Projecte Home Catalunya compta amb el nou Servei d’Atenció de les Addiccions a la ciutat de Tarragona, un espai amb el qual l’entitat pretén millorar l’accessibilitat al territori de Tarragona i les Terres de l’Ebre, arribant a més famílies vulnerables i en risc d’exclusió social. Situat a l’Hotel d’Entitats de Tarragona, ofereix els següents serveis: orientació i diagnòstic per a adolescents i adults, assessorament a familiars, tractaments de dia, derivació a altres serveis, programes de reinserció sociolaboral, mesures penals alternatives i programes preventius a centres educatius i empreses. La terapeuta Rebeca Hernández, professional amb molts anys d’experiència, n’és la responsable.

L'equip professional de Projecte Home en una trobada recent a Tarragona.

L’equip de professionals de Projecte Home en una recent trobada a Tarragona.


Quinzena trobada a l’Escola Judicial de Barcelona

El passat dimarts 11 de febrer va tenir lloc la trobada anual a l’Escola Judicial de Barcelona entre els futurs jutges i jutgesses i els usuaris, familiars i professionals de Projecte Home. Des de 1999 es porta a terme aquesta activitat, que té com a objectiu apropar la realitat de les addiccions a aquests futurs professionals de la justícia, procedents de tot l’Estat espanyol i que, després d’haver guanyat les oposicions, ultimen la seva formació a l’espera de començar a exercir els seus càrrecs. Mitjançant aquesta trobada els joves magistrats poden conèixer de primera mà les experiències de persones que han patit problemes d’addiccions per tal que els serveixi en un futur per valorar possibles resolucions alternatives en aquest tipus de problemàtiques.

EscolaJudicialweb

Aquí pots veure més fotos de la trobada.


L’Obra Social “la Caixa” renova la col·laboració del programa Incorpora

Per tercer any consecutiu, l’Obra Social “la Caixa” ha renovat el programa Incorpora amb Projecte Home Catalunya. Es tracta d’un programa que, a través del treball en xarxa entre entitats i empreses socialment responsables, facilita la integració laboral de les persones amb risc d’exclusió social. A través de l’Incorpora, Projecte Home potencia la inserció laboral com un dels principals factors de protecció en la rehabilitació de les drogodependències. En el marc d’aquest programa, l’entitat va atendre el 2013 a 129 persones en risc d’exclusió social en el seu procés de recerca de feina, va visitar 61 empreses per fomentar col·laboracions i cercar ofertes, i va ajudar a trobar feina a 19 persones en situació de vulnerabilitat social.

Ruth Castillo, tècnica de prevenció de Projecte Home; Jaume Farré, responsable del programa Incorpora; i Pilar Alba, tècnica d’inserció laboral de Projecte Home.


Visita del departament de Salut de la Generalitat al centre de Montgat

Antoni Mateu, secretari de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya, i Joan Colom, subdirector general de Drogodependències, van visitar el centre de Montgat de Projecte Home, un espai que acull serveis de primeres atencions així com el Centre de Dia d’Adults i el Projecte Jove. Antoni Mateu i Joan Colom van poder conèixer les instal·lacions del centre de la mà d’alguns dels seus usuaris, que també els van explicar les seves experiències personals. El departament de Salut col·labora estretament des de fa anys donant suport al Projecte Jove de Montgat i el Programa Nocturn de Barcelona.


20 inscripcions gratuïtes per participar a la campanya ‘Corro X les addiccions’


Inscripcions obertes per a la 6a Jornada de Drogodependències a la UB