SoM ToTs Febrer 2015

Enllestit el programa del XV Congrés Europeu de Comunitats Terapéutiques


Comença la primavera corrent per les addiccions!

La campanya Corro X les Addiccions torna aquesta primavera per participar en tres curses durant el mes de març: la Sitges Rock Trail, la BDN Running i la BH Montgat per les addiccions. Digues adéu a l’hivern suant la samarreta de la campanya. Hi ha recorreguts aptes per a tothom!

Informa-te’n aquí!

Foto Corro X les addiccions


L’Obra Social “la Caixa” renova el compromís amb la integració laboral de les persones amb drogodependències

L’Obra Social “la Caixa” ha renovat el conveni de col·laboració amb Projecte Home Catalunya a través de l’Incorpora, un programa que facilita la integració laboral de persones amb risc d’exclusió social mitjançant una xarxa de treball conjunt en la qual hi participen entitats socials i empreses socialment responsables. El 2015 serà el quart any en el qual Projecte Home participarà en aquest programa. La col·laboració permet reforçar la tasca en favor de la reinserció laboral de les persones amb drogodependències. Durant el 2014, 3.588 persones han trobat feina a través de l’Incorpora i de les 74 entitats participants en el programa a la província de Barcelona.

Renovació Incorpora


Acord amb la Universitat de Barcelona per la recerca en patologia dual

La Universitat de Barcelona (UB) i Projecte Home han signat un conveni de col·laboració per facilitar la recerca en patologia dual (casos d’addicció i trastorn mental en una mateixa persona). D’aquesta manera, usuaris de l’entitat participaran de forma voluntària en un estudi del Departament de Psiquiatria i Psicobiologia Clínica (UB), sota la direcció de la Dra. Ana Adan, i tindran un seguiment periòdic per valorar el seu estat amb l’objectiu d’avaluar l’impacte del consum de drogues en el curs de la malaltia.

Reunió amb l'equip de la Dra. Ana Adan


El Banc Farmacèutic repeteix un any més la Jornada de Recollida de Medicaments

L’ONG Banc Farmacèutic ha col·laborat novament amb Projecte Home a través de la Jornada de Recollida de Medicaments, que s’ha fet per vuitena vegada aquest dissabte 14 de febrer arreu de l’estat espanyol. A Catalunya hi han participat 347 farmàcies i 450 voluntaris que han animat a la ciutadania a comprar medicaments que aniran destinats a entitats socials que atenen a persones en situació d’exclusió social. En el cas de Projecte Home, el material recollit prové d’una dotzena de farmàcies i permetrà abastir les farmacioles dels diferents centres de l’entitat amb productes com ara medicaments analgèsics o material de cura. Per aquest motiu, Projecte Home vol agrair la col·laboració del Banc Farmacèutic i de les següents farmàcies: Boada i Soler, Brufau Tudela, Cabanas, Collserola, Domínguez-Gimeno, Espinàs Janer, Joan Josep Boncompte, López Llobet, Ribas, Sahún Xifré, Sánchez Merino i Sant Gervasi.


Curs sobre ‘Sexualitat en col·lectius de risc’ pels professionals de l’entitat

El divendres 30 de gener una quinzena de treballadors i treballadores de Projecte Home han participat en una sessió de formació sobre ‘Sexualitat en col·lectius de risc’ que ha tingut lloc a la Comunitat Terapèutica. El curs l’ha impartit la psicòloga especialitzada en trastorns d’ansietat i depressius d’adults i a la vegada terapeuta sexual i de parella, Ester Mullera. L’objectiu d’aquesta sessió és formar els professionals de l’entitat en l’abordatge de la sexualitat en els grups terapèutics i tenir eines i estratègies per saber com tractar les diferents problemàtiques sexuals amb els usuaris.

Foto Formació Sexualitat