SoM ToTs Gener 2014

Humor solidari contra les addiccions a Montcada i Reixac

El passat 29 de desembre es va celebrar el segon certamen de monòlegs solidaris a Montcada i Reixac. Organitzat per l’associació Panceta’s Crew, l’espectacle va recaptar 1.350 euros que es destinaran al tractament i a la rehabilitació de les persones amb addiccions usuàries de Projecte Home. 275 persones van omplir l’Espai Kursaal per riure amb els monòlegs de David Barragán, Sergio Marín, Jordi Merca, Carlos del Pozo, Selu el Mago, Er Maiker i El Vinagre. El presentador de l’acte, Toni Cano, va celebrar l’èxit de convocatòria i tant ell com la resta d’organitzadors van mostrar la seva voluntat de consolidar aquest espectacle solidari com una cita tradicional de les festes nadalenques a Montcada i Reixac. Projecte Home vol agrair a Panceta’s Crew la seva col·laboració en la lluita contra les addiccions i aprofita també per animar-los a repetir la iniciativa en el futur.

Els actors i organitzadors dalt de l'escenari.

Els actors i organitzadors dalt de l’escenari.


Un grup d’usuaris de la Comunitat Terapèutica visiten un centre de tractament a Itàlia

Entre el 5 i el 10 de desembre, cinc usuaris de la Comunitat Terapèutica de Projecte Home es van desplaçar a Itàlia per a visitar un centre de tractament de les addiccions. Acompanyats de dos terapeutes, van fer una estada a l’Onlus Centro di Solidarietà “L’Orizzonte”, situat a la localitat de Vicofertile (Parma). Aquest tipus d’estades permeten als usuaris seguir el seu procés terapèutic coneixent altres realitats i conviure amb persones amb addiccions d’un altre país. D’altra banda, pels terapeutes és també una oportunitat per observar com es treballa en centres de tractament de les addiccions d’altres indrets.

Llegeix-ne més…


Premi a un reportatge de Catalunya Ràdio sobre l’experiència d’una usuària

Els Premis del Consell Municipal de Benestar Social als Mitjans de Comunicació de l’Ajuntament de Barcelona van atorgar una menció especial a l’espai radiofònic “Camins” de Catalunya Ràdio, que inclou una sèrie de reportatges entre els quals hi ha “Adela, addicció a l’alcohol”. Aquest reportatge de la periodista Mireia Sala explica l’experiència en primera persona de l’Adela, una exusuària de Projecte Home. L’espai “Camins” es basa en testimonis que en primera persona relaten com han viscut una situació personal d’exclusió social i com han treballat per superar-la amb el suport d’entitats socials. Mireia Sala explica que amb aquests reportatges de temàtica social “volíem canviar la visió i donar missatges positius, amb testimonis de gent que passa situacions molt difícils però que se’n surt. I l’Adela n’és un exemple molt clar”. Sala reconeix també que sovint “costa donar cabuda als temes de l’àmbit social als mitjans. La millor manera és tractar-ho sense fer sensacionalisme però tampoc amagar-ho. És una tema transversal de la societat i se n’ha de parlar, no ha de ser un tema tabú”.

Adela, protagonista del reportatge, Mireia Sala, periodista de Catalunya Ràdio, i Juan Vílchez, terapeuta de Projecte Home Catalunya.

Adela, protagonista del reportatge, Mireia Sala, periodista de Catalunya Ràdio, i Juan Vílchez, terapeuta de Projecte Home Catalunya.


Construccions Sabater col·labora en la inserció laboral de les persones amb addiccions

L’empresa Construccions Sabater reafirma el seu compromís en el suport al tractament i la rehabilitació de les persones amb addiccions en contractar una persona en risc d’exclusió social i usuària del programa de reinserció de Projecte Home per treballar en diverses de les seves obres, entre les quals hi ha la pavimentació del pàrquing de la Comunitat Terapèutica. Aquesta acció s’emmarca dins el programa Incorpora, un projecte de l’Obra Social “la Caixa” en el qual Projecte Home hi participa com una de les entitats que promouen la inserció laboral de les persones en risc d’exclusió social. Si estàs interessat en el programa Incorpora clica aquí.


Trobada del voluntariat a la Comunitat Terapèutica de Montcada i Reixac

El darrer 14 de desembre, una trentena de voluntaris i voluntàries de Projecte Home van participar en una trobada que va tenir lloc a la Comunitat Terapèutica. La reunió va servir per reunir voluntariat de diferents àrees de l’entitat i fer dinàmiques de grup i de coneixença entre tots ells. Al finalitzar, entre tots van completar un mural ple de bones notícies referents als 18 anys d’història de l’entitat.

Foto-trobada-voluntariat-butlletíMira més fotos de la trobada de voluntariat.


El Mercat de Torelló ven loteria en favor de les persones amb addiccions

El Mercat Municipal de Torelló ha destinat els diners de la venda de Loteria de Nadal a Projecte Home per tal d’ajudar els programes de tractament i rehabilitació de les addiccions. Els diversos establiments del mercat han contribuït solidàriament en la iniciativa i han recaptat un total de 895 euros.


L’activitat esportiva One Team del Centre de Dia d’Adults de Montgat, protagonista a l’informatiu de 8tv (a partir de 24’45”)