SoM ToTs Gener 2015

Nou conveni amb l’Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports; ha signat un conveni amb Projecte Home Catalunya en favor del tractament de les persones amb addiccions. L’acord permetrà potenciar l’acció que l’entitat porta a terme al seu centre de Barcelona, situat al districte de Sants-Montjuïc. En matèria de drogodependències, l’Ajuntament de Barcelona impulsa el Pla d’Acció sobre Drogues de Barcelona 2013-2016 que, entre d’altres, té l’objectiu de prevenir situacions d’exclusió social i informar la població sobre els riscos de consumir alcohol i altres drogues. El pla remarca també la importància de la coordinació entre les institucions públiques i les organitzacions socials alhora d’abordar les drogodependències i impulsar accions en favor de les persones que les pateixen.

La tinent d'Alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, en la seva visita al centre de Barcelona de Projecte Home.

La tinent d’Alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, en la seva visita al centre de Barcelona de Projecte Home.


Gomà-Camps, nova Empresa Amiga

El Grup Gomà-Camps, especialitzat en la fabricació, transformació i comercialització de productes de paper tissú, és nova Empresa Amiga de Projecte Home Catalunya. L’empresa, amb seu a La Riba (Tarragona), que té més de 250 anys d’història i compta amb un equip humà format per 400 persones, col·laborarà amb Projecte Home mitjançant aportació econòmica i donació de productes per utilitzar als diversos centres de l’entitat. També es faran xerrades de sensibilització per als treballadors de l’empresa. El suport de Gomà-Camps serà clau per al desenvolupament del Servei d’Atenció de les Addiccions de Tarragona. Per aquest motiu, es va formalitzar l’acord en una reunió amb el director general de Gomà-Camps, Maties Gomà-Camps, i a la qual van assistir el director de Projecte Home, Oriol Esculies, i les terapeutes del centre a Tarragona, Maria San Pedro i Ana Largo.

Visita Gomà-Camps (2)


El filòsof José Antonio Marina obrirà el XV Congrés Europeu de Comunitats Terapèutiques

El prestigiós filòsof, escriptor i pedagog José Antonio Marina farà la conferència inaugural del XV Congrés Europeu de Comunitats Terapèutiques, organitzat per l’Asociación Proyecto Hombre i la Federació Europea de Comunitats Terapèutiques i que tindrà lloc a Málaga entre l’11 i el 14 de març. Amb el títol ‘Comunitats Terapèutiques: promovent un model integrador’, el congrés servirà per conèixer i debatre sobre els models més efectius de tractament de les addiccions a les comunitats terapèutiques.

Més informació i inscripcions aquí

Cartell reduit web


L’Escola Oficial d’Idiomes de Sabadell col·labora en favor del tractament de les addiccions

L’Escola Oficial d’Idiomes de Sabadell ha fet una donació solidària amb els diners recaptats mitjançant la venda de números pel sorteig d’una panera i d’un mercat solidari organitzat a les insta&#320lacions del centre. Projecte Home agraeix aquesta col·laboració, que ajuda en la tasca de prevenció i tractament de les addiccions.


8 de maig: VII Jornada de Drogodependències “La rehabilitació de les persones drogodependents subjectes a mesures judicials”. Reserva’t la data!