SoM ToTs Juliol 2015

Ens deixa Sor Genoveva, Filla de la Caritat

Sor Genoveva va morir dijous passat després d’una llarga vida entregada al servei i l’amor als altres, especialment als més pobres i vulnerables. La bondat de cor, la humilitat i la tendresa amb la que tractava tothom anava de la mà d’una gran audàcia, d’un gran compromís i d’una intel·ligent lucidesa, que va manifestar al llarg dels anys i en les diferents responsabilitats que va assumir. Des de l’any 1983 en què va arribar a la Barceloneta, a l’Obra Social de Santa Lluïsa de Marillac, va ser una referència per a les persones amb problemes d’addiccions i malalts de SIDA, i també al món penitenciari.

La contribució i el compromís de les Filles de la Caritat amb Projecte Home Catalunya han estat decisius des dels seus inicis. Sor Genoveva, que no es pot entendre al marge de les seves germanes, ens va encoratjar a obrir el primer centre malgrat la gran oposició que hi havia, i després ens va donar suport en les nombroses dificultats que vàrem haver d’afrontar. Vivia d’una gran confiança en la bondat de Déu i en l’ésser humà.

El proper dilluns 27 de juliol tindrà lloc el seu funeral a les 20.00h a la Basílica de Santa Maria del Mar a Barcelona.

 

Albert Sabatés i Porrera


1r Debat sobre drogodependències a Tremp

Professionals de l’àmbit social i de la salut del Pallars Jussà van participar el 3 de juliol en el “1r Debat sobre Drogodependències: Realitats al Pallars” amb l’objectiu d’analitzar conjuntament i des de diferents vessants la situació actual de les drogodependències a les comarques del Pallars. La regidora de Dona, Igualtat i Cohesió Social de l’Ajuntament de Tremp, Míriam Pla, va inaugurar una taula rodona moderada per Sònia Font, coordinadora del Servei d’Atenció de les Addiccions a Lleida de Projecte Home; en la qual hi van participar la Dra. Elia Schelover, psiquiatra coordinadora del CAS Hospital Comarcal del Pallars; Carlos Farré, agent dels Mossos d’Esquadra de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat de la Comissaria de Tremp; i Xavier Coll, educador social dels Serveis Socials Bàsics del Consell Comarcal del Pallars Jussà. En el debat es va recordar la importància de fer visible el fenomen de les addiccions a les comarques del Pallars per tal de poder-lo abordar com un problema de salut com qualsevol altre. En aquest sentit, es va fer especial menció al consum problemàtic d’alcohol i a les greus conseqüències familiars, socials i econòmiques que ocasiona.

Debat Tremp


Activitat de simulació de vol al CAE

Un grup de nois i noies del Projecte Jove van gaudir el passat 29 de juny d’una visita única a les instal·lacions del CAE Barcelona Training Center, on van pilotar un avió Airbus A320 amb un simulador que s’utilitza per entrenar els pilots professionals. D’aquesta manera, gràcies a la col·laboració solidària de l’empresa CAE, tots ells van sentir en la pròpia pell l’experiència de pilotar un avió comercial.


“Mola cuando eres tú mismo/a”, nova campanya de prevenció de drogues

L’Asociación Proyecto Hombre, que representa els diferents centres de Projecte Home a nivell estatal, ha posat en marxa la campanya “Mola cuando eres tú mismo/a”, una iniciativa que vol transmetre als joves la idea que no fa falta consumir drogues per divertir-se ni per ser algú interessant o especial. La campanya es basa en un vídeo gravat amb càmera oculta on es veuen diversos nois i noies divertint-se durant el seu temps lliure. Descobreix quin va ser el resultat!

Campanya Molacuandoerestú


Sortida de la Comunitat Terapèutica amb el veler del Fyord Sailing Team

El passat dissabte 27 de juny un grup d’usuaris i usuàries de la Comunitat Terapèutica van tenir l’oportunitat de participar en una sortida amb el veler del Fyord Sailing Team, equip participant al Campionat del Món d’ORC de Barcelona. Concretament, van ser les dones del grup les que van poder aprendre a navegar amb un veler de competició, una experiència en la qual són imprescindibles valors propis de l’esport com ara l’esforç, el treball en equip o la constància. Aquest ja és el segon any que el Fyord Sailing Team col·labora solidàriament amb Projecte Home.

Sortida veler Comunitat


Entrevista als Matins de TV3: el consum problemàtic d’alcohol i Projecte Home