SoM ToTs Juny 2014

El proper 26 de juny vine al Torneig de Futbol Solidari de Projecte Home!


‘XVI Jornadas de la Asociación Proyecto Hombre’ centrades en nous models d’intervenció de les addiccions

L’Asociación Proyecto Hombre, que agrupa les 27 fundacions de Projecte Home d’arreu de l’Estat, va organitzar els dies 22 i 23 de maig la setzena edició de les seves jornades anuals, aquest any dedicades als ‘Nous models d’intervenció de les addiccions’. L’objectiu de l’edició del 2014 era explorar i debatre sobre noves formes d’intervenció de les addiccions, tenint en compte que el perfil i les necessitats de les persones ateses ha anat variant en els últims anys. Joan Colom, subdirector general de Drogodependències de la Generalitat de Catalunya, va inaugurar les jornades amb una conferència sobre el programa de prevenció de consum d’alcohol “Beveu menys”. Durant els dos dies de durada les jornades van tractar diverses qüestions d’actualitat com ara la patologia dual, les drogodependències i les persones sense sostre, la prevenció de les drogues emergents o la perspectiva de gènere en el tractament de les addiccions.

Jornadas_butlletí


El pis de reinserció obre places per a dones

El pis de reinserció de Projecte Home al barri de Ciutat Vella de Barcelona ha adequat una part de les seves instal·lacions per a dones. Fins al moment, aquest pis, cedit per l’empresa municipal Foment de Ciutat Vella, era d’ús exclusivament masculí i amb capacitat per a 8 persones i a partir d’ara també servirà perquè usuàries en tractament tinguin en aquest habitatge un suport per afavorir la seva integració social davant la precaritat laboral existent i les dificultats per accedir a un habitatge. L’obertura de places per a dones al pis de reinserció s’emmarca dins una de les prioritats del Pla Estratègic 2014-2017, consistent en reforçar necessitats bàsiques com l’habitatge i afavorir una vida autònoma.


Sortida del Projecte Jove amb el veler Fyord Valencia Luxury

Un grup de nois i noies del Projecte Jove va gaudir el passat 23 de maig d’una sortida en el veler Fyord Valencia Luxury en el que s’anomena un bateig de mar, és a dir, la primera vegada que es tripula una embarcació. Els capitans del veler, participant al 41 Trofeo de Vela Conde de Godó Merchbanc, van ensenyar als joves les tècniques bàsiques de la navegació a vela en un tipus d’activitat que requereix planificació, treball en equip i presa de decisions.

Regata vela Barcelona


Els usuaris del Programa Nocturn marxen de convivències de cap de setmana

Un grup de trenta usuaris i usuàries del Programa Nocturn van marxar de convivències el 16 i 17 de maig. La sortida es va fer a una casa de colònies de Sant Martí de Llémena, a la Garrotxa. Aquest tipus d’activitat, que es realitza diverses vegades l’any, serveix per potenciar el procés terapèutic en un entorn diferent i un ambient més relaxat i distès.Convivències


Participació a la Trobada de Voluntariat del Mediterrani de Proyecto Hombre

Un grup de voluntariat de Projecte Home Catalunya va participar el 17 i 18 de maig en la Trobada de Voluntariat de la zona mediterrània de Projecte Home, organitzada per Proyecto Hombre Alicante i en la qual van participar-hi 70 voluntaris i voluntàries tant d’Alacant com dels centres de Múrcia, València, Castelló, Balears i Catalunya. Aquesta trobada, que se celebra cada dos anys, té com a objectiu reunir a voluntariat de diferents orígens perquè puguin posar en comú les seves experiències a més de realitzar formació específica per a les tasques que realitzen dins la seva entitat.

TrobadaMediterrani_butlletí


‘Fer front a les addiccions’: la Jornada de Drogodependències al programa Efectes Positius de La Xarxa