SoM ToTs Juny 2015

L’espectacle Pretty Hip-Hop Woman recapta fons pel tractament de les addiccions

La companyia de dansa urbana Pro-Clap, formada per joves ballarins i ballarines de 13 a 18 anys, va recaptar fons en favor del tractament de les addiccions a través de l’espectacle Pretty Hip Hop Woman, que va tenir lloc els dies 15 i 22 de maig al Teatre Zorrilla de Badalona. La companyia va col·laborar solidàriament donant una part de l’import de cada entrada venuda, demostrant així el compromís solidari dels seus joves components.

Donació Pretty Hip Hop Woman


El menjador social de Montgat compleix el seu primer any oferint 30 àpats cada dia

El menjador social del centre de Montgat, obert el juny de 2014, ha complert el seu primer any en funcionament havent proporcionat més de 5.000 àpats. Actualment, el menjador compta amb 30 usuaris diaris que són persones en tractament al Centre de Dia d’Adults que troben en aquest espai un lloc on garantir un àpat diari en les condicions adequades. Es tracta de persones que, a part de la seva addicció, viuen una situació de vulnerabilitat que els dificulta poder satisfer correctament necessitats bàsiques com l’alimentació. El menjador social propicia també un entorn que afavoreix les relacions socials, contribuint així en la seva rehabilitació. A part d’això, és un mitjà per a la reinserció laboral a través de la contractació de persones en situació d’exclusió social que s’encarreguen d’ajudar en l’elaboració i servei dels àpats.


El conseller de Justícia inaugura la VII Jornada de Drogodependències a la Universitat de Barcelona

El conseller de Justícia de la Generalitat, Germà Gordó, va ser l’encarregat d’obrir la VII Jornada de Drogodependències, que el divendres 8 de maig va tenir lloc un any més a l’Aula Magna de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona (UB). Juntament amb el rector de la UB, Dídac Ramírez, i el director de Projecte Home Catalunya, Oriol Esculies, el conseller va presentar una jornada que enguany tractava de “La rehabilitació de persones drogodependents subjectes a mesures judicials”. En la presentació, Gordó va insistir en la necessitat de “trencar el binomi entre drogodependència i delinqüència” per afavorir la reinserció de les persones recluses. La VII Jornada de Drogodependències va comptar amb la presència de diversos professionals i experts en l’àmbit judicial i les addiccions, tant d’institucions com d’altres entitats socials, que van debatre sobre l’aplicació de mesures judicials en els casos de persones amb problemes de drogodependències, fent especial menció de les mesures penals alternatives a penes de reclusió en centres penitenciaris.

Jornada UB

 

Més fotos de la VII Jornada de Drogodependències


Creix la xarxa de municipis que donen suport al Servei d’Atenció de les Addiccions de Lleida

Projecte Home ha signat un conveni amb l’ajuntament de La Torre de Capdella, municipi que col·laborarà a reforçar el Servei d’Atenció de les Addiccions de Lleida. L’acord ajudarà a millorar l’atenció a les persones amb problemes d’addiccions de les comarques lleidatanes, amb especial atenció a aquelles residents a l’àrea pirinenca, i farà créixer també la xarxa de municipis que ja donaven suport a aquest servei, La Pobla de Segur i Tremp. El Servei d’Atenció de les Addiccions a Lleida (Tel. 695.807.908 / sfont@projectehome.org), situat a Tremp i inaugurat l’octubre de 2014, ha realitzat prop de 50 atencions des de la seva obertura. D’altra banda, els Pirineus rebran també aquest estiu als nois i noies del Projecte Jove, que passaran uns dies de colònies en una casa situada al poble de Llagunes (Pallars Sobirà).

Conveni La Torre de Capdella

 


Els treballadors de Lafarge col·laboren amb la Comunitat Terapèutica

Un grup de 15 treballadors i treballadores de l’empresa cimentera Lafarge a Montcada i Reixac va desplaçar-se el passat 14 de maig a la Comunitat Terapèutica per fer-hi tasques de voluntariat. Dins les activitats de la Setmana Internacional del Voluntariat, els treballadors de Lafarge van participar en la pintura d’interiors, exteriors i mobiliari així com de manteniment d’espais i material del centre. Tots ells es van mesclar amb els usuaris i amb els propis treballadors de Projecte Home a l’hora de portar a terme les diferents tasques, propiciant així una activitat integradora per a tothom. El director de la Comunitat Terapèutica, Juan Vílchez, va valorat l’activitat afirmant que “els usuaris aprecien molt aquest tipus d’experiències. Agraeixen que vingui gent a donar un cop de mà i que tinguin un tracte proper, d’igual a igual”.