SoM ToTs Maig 2014

Trobada d’equips a la Comunitat Terapèutica

Els treballadors i treballadores de Projecte Home es van reunir el passat 11 d’abril per fer una trobada d’equips a la Comunitat Terapèutica. La trobada, que ajuda a la cura personal i a la cohesió dels equips, va servir per exposar i posar en comú el nou Pla Estratègic 2014-2017 de l’entitat.


L’associació PDS i Projecte Home Catalunya col·laboren en la prevenció de les drogodependències

L’associació Promoció i Desenvolupament Social (PDS) i Projecte Home Catalunya han signat un conveni de col·laboració en el marc del projecte “Drogues: el teu punt d’informació”, un programa de prevenció del consum d’alcohol, cànnabis i altres drogues dirigida a estudiants universitaris. A través d’aquest acord, que no inclou cap contraprestació econòmica, les accions de “Drogues: el teu punt d’informació” inclouran el Servei d’Atenció Telefònica de Projecte Home, de caràcter universal i gratuït, com a forma de contacte de qualsevol persona que sol·liciti assessorament o ajuda en tractament de drogodependències. D’aquesta manera, el telèfon 93.469.32.25 s’incorporarà als diversos materials tant en paper com digitals d’aquest programa i això permetrà ampliar l’abast i la qualitat del servei.

Antoni Duran, president de PDS; Jaume Larriba, director tècnic de PDS; Ruth Castillo, directora de prevención de Projecte Home; i Oriol Esculies, director de Projecte Home, el dia de la signatura del conveni.

Antoni Duran, president de PDS; Jaume Larriba, director tècnic de PDS; Ruth Castillo, directora de prevención de Projecte Home; i Oriol Esculies, director de Projecte Home, el dia de la signatura del conveni.


Sensibilització de les addiccions al Trofeu Comte de Godó

Els passats dissabte 26 i diumenge 27 d’abril, Projecte Home va ser present al torneig de tennis Barcelona Open Banc Sabadell-62è Trofeu Comte de Godó. L’entitat va tenir un estand al recinte del Reial Club de Tennis Barcelona durant els dies de les semifinals i final del torneig, on va poder informar i sensibilitzar a les persones assistents sobre el risc de les addiccions i la tasca que Projecte Home porta a terme en aquest àmbit.


“XVI Jornadas de la Asociación Proyecto Hombre” els propers 22 i 23 de maig

L’Asociación Proyecto Hombre, que aplega 27 fundacions de Proyecto Hombre d’arreu de l’Estat, organitza el dijous 22 i divendres 23 de maig al Círculo de Bellas Artes de Madrid les “XVI Jornadas de la Asociación Proyecto Hombre”, aquest any dedicades a nous models d’intervenció en les addiccions. L’objectiu de les jornades és presentar nous mètodes d’intervenció per contribuir a actualitzar l’abordatge de les drogodependències entre professionals i altres persones relacionades amb aquest àmbit. Les jornades comptaran amb diverses taules i tallers i la conferència inaugural anirà a càrrec de Joan Colom, subdirector general de drogodependències de la Generalitat de Catalunya.

Més informació i inscripcions


Roses, llibres i poemes per celebrar la diada de Sant Jordi

Com cada any, els centres de Projecte Home van organitzar diverses activitats per celebrar la diada de Sant Jordi. En primer lloc, la ja tradicional venda de roses solidàries per recaptar fons per al tractament i la prevenció de les addiccions. Gràcies a la col·laboració de diversos voluntaris i voluntàries, es van muntar parades a Barcelona, Montcada i Reixac i Montgat. En aquesta última parada, a més, es van vendre llibres també. La venda de roses va ser possible per la col·laboració de l’empresa Vázquez Arenas, que va donar les roses gratuïtament, i de Qualytent, que va deixar les carpes per les parades sense cap cost econòmic. D’altra banda, també cal agrair el suport de l’Hotel Mandarin Oriental i l’empresa Anudal, que van comprar roses per les seves treballadores. A banda de la venda de roses, els usuaris dels diferents centres van celebrar Sant Jordi amb Jocs Florals i tallers de manualitats.

Sant Jordi_butlletí


“Els riscos del consum de cànnabis entre els joves” a Els Matins de TV3. Amb el testimoni d’una exusuària i un terapeuta de Projecte Home