SoM ToTs Març 2014

Últimes setmanes per inscriure’s a la 6ª Jornada de Drogodependències a la UB


Segueix en directe la intervenció de Projecte Home al Fòrum d’Alt Nivell de les Nacions Unides en matèria de drogues

Projecte Home intervindrà el proper dijous 13 de març al Fòrum d’Alt Nivell de la 57a Comissió d’Estupefaents de les Nacions Unides (CND), un acte que tindrà lloc a la seu de l’organisme a Viena. El director de Projecte Home Catalunya, Oriol Esculies, que parlarà com a representant de l’Asociación Proyecto Hombre al Consell Econòmic i Social de l’ONU, serà un dels ponents del ‘Briefing Society Hearing and Scientific Consultation’, un espai que comptarà amb la presència d’alts càrrecs governamentals i que donarà veu també a tres membres d’organitzacions no governamentals. Entre els alts mandataris destaquen els noms de la reina Silvia de Suècia; Jan Eliasson, vicesecretari general de l’ONU; Nora Volkow, directora general del National Institute on Drug Abuse (NIDA) dels EUA; Sergey Lavrov, ministre d’afers exteriors de Rússia; Khaled Abdel Rahman, president de la 57a CND i ambaixador permanent d’Egipte a l’ONU; i Yury Fedotov, director executiu de l’Oficina de Nacions Unides contra la Droga i el Delicte (UNODC). (veure programa complet)

Pots seguir en directe la intervenció d’Oriol Esculies a través d’aquest enllaç. (Dijous 13 de març a partir de les 13.00h)

Segueix llegint…


El Projecte Jove visita els Castellers de Badalona

Els nois i noies del Projecte Jove, el programa terapèutic per adolescents i joves de 13 a 23 anys, van gaudir el dimarts 4 de març d’una activitat diferent i única. Els joves i adolescents es van desplaçar al local dels Castellers de Badalona per conèixer més de prop com és una colla castellera i participar en un assaig amb els seus membres. Així, els nois i noies van poder construir pilars i petits castells humans per experimentar en la pròpia pell com se sent un casteller o castellera. El món dels castellers permet reforçar el treball educatiu que es fa habitualment amb els joves perquè es poden posar en pràctica valors com ara la confiança, l’esforç o el treball en equip i alhora es tracta d’una sortida que permet conèixer una forma d’oci diferent.

Castellers Badalona amb Projecte Jove

Més fotos de l’activitat amb els Castellers de Badalona


La Comunitat Terapèutica reforma part de les seves instal·lacions

La Comunitat Terapèutica que Projecte Home té a Montcada i Reixac ha reformat una part de les seves instal·lacions. Concretament, les obres han consistit en la pavimentació de les rampes d’accés a l’edifici principal i al pàrquing, l’asfaltat del propi pàrquing i la construcció d’una tanca que delimita el recinte de la Comunitat, que és una propietat de la Congregació de la Missió de Sant Vicenç de Paül cedida a Projecte Home. A part, la pavimentació de la parcel·la del pàrquing permetrà habilitar un espai que servirà com a pista esportiva pels usuaris de la Comunitat Terapèutica. Les obres d’aquesta reforma les ha portat a terme l’empresa Construccions Sabater, que ha contractat com a operari un usuari de Projecte Home i participant del programa Incorpora de l’Obra Social “la Caixa”, un projecte d’inserció laboral de persones amb risc d’exclusió social.


La Federació Catalana de Voluntariat Social es reuneix amb el president de la Generalitat

El passat dimecres 26 de febrer, la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS), representada per la seva presidenta, Francina Alsina, i diversos membres del consell directiu, es va reunir amb el president de la Generalitat, Artur Mas, i amb la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté. La reunió va servir per plantejar diferents punts de debat que afecten a les entitats que treballen amb voluntariat a Catalunya com ara el retard en els pagaments per part de les administracions o la complexitat existent en la tramitació de subvencions i/o contractes-programa amb les entitats socials. En la reunió va participar-hi Jesús Sánchez, coordinador territorial de Barcelona de la FCVS i també coordinador de voluntariat de Projecte Home Catalunya.

(Foto: Federació Catalana de Voluntariat Social)

(Foto: Federació Catalana de Voluntariat Social)


L’exposició ‘Parlem de Drogues’ s’instal·la al CosmoCaixa

El CosmoCaixa Barcelona acull l’exposició “Parlem de drogues”, una mostra que té com a objectiu proporcionar informació per desenvolupar una actitud crítica i poder prendre decisions responsables envers el consum de drogues. L’exposició, en la qual Projecte Home va col·laborar en la seva elaboració, es destina sobretot a la prevenció per a joves i mostra quines són les principals drogues, els efectes que tenen sobre el cervell, la salut i el comportament així com els diversos impactes que generen a la societat. D’altra banda, a través d’un acord amb la Fundació PIMEC, Projecte Home col·labora també en aquesta exposició en l’apartat de prevenció de drogues en l’àmbit laboral. L’exposició ‘Parlem de drogues’ ja es va allotjar al CosmoCaixa el 2009 i, després de tenir un caràcter itinerant, a partir d’ara s’hi instal·la els propers quatre anys amb una versió actualitzada.


La campanya ‘Corro X les addiccions’ es reprèn a Badalona i a Montgat. Participa-hi!


El Carnestoltes tenyeix de blau el Centre de Dia d’Adults de Montgat

Els barrufets van ser els protagonistes al Catnestoltes del Centre de Dia d'Adults de Montgat.

Els barrufets van ser els protagonistes al Carnestoltes del Centre de Dia d’Adults de Montgat.