SoM ToTs Març 2015

Inscripcions obertes per a la VII Jornada de Drogodependències a la UB


Participació a la 58a Comissió de Drogues de les Nacions Unides

El director de Projecte Home, Oriol Esculies, i la directora dels programes de prevenció, Ruth Castillo, van assistir a la 58a Comissió de Drogues de les Nacions Unides (CND), que va tenir lloc un any més a Viena sota l’organització de l’Oficina de Drogues i Delicte de les Nacions Unides (UNODC). En representació de l’Asociación Proyecto Hombre, Oriol Esculies va intervenir en un acte dels anomenats ‘Side Events’ de la CND sobre ‘Modalitats de tractament per millorar l’eficiència’. Organitzat per l’associació Dianova International i amb la participació també de l’organització grega KETHEA i de Gilberto Gerra, cap del departament de Prevenció de Drogues i Salut de la UNODC, Oriol Esculies va presentar-hi una ponència sobre com adaptar el tractament d’addiccions als adolescents i les seves famílies. La CND reuneix als Estats membres de les Nacions Unides per debatre i arribar a acords en matèria de drogues a nivell internacional. La cita d’enguany, a més, va servir també per a la preparació d’una sessió especial de l’Assemblea General de les Nacions Unides que es farà a Nova York el 2016. L’Asociación Proyecto Hombre és ONG amb caràcter Consultiu Especial al Consell Econòmic i Social de l’ONU.

 

D’esquerra a dreta: Phaedon Kaloterakis (KETHEA), Gisela Rodríguez (Dianova International), Gilberto Gerra (UNODC) i Oriol Esculies (Projecte Home).


Més de 30 països representats al XV Congrés Europeu de Comunitats Terapèutiques

Representants de més de 30 països van participar al XV Congrés Europeu de Comunitats Terapèutiques, que es va celebrar a Málaga entre l’11 i el 14 de març, organitzat per l’Asociación Proyecto Hombre i la Federació Europea de Comunitats Terapèutiques (EFTC). Amb el títol “Promovent un model integrador”, el congrés es va centrar en temes com ara la inclusió de nous perfils específics (dones, joves, persones recluses…) a les comunitats terapèutiques i l’adaptació del tractament així com en la importància d’activitats complementàries com ara l’esport o les habilitats socials per a la reinserció laboral. Van formar part del congrés noms tan reconeguts com el filòsof José Antonio Marina, que va fer la conferència inaugural; George De Leon, prestigiós expert en comunitats terapèutiques; Gabriel Mejía, fundador de la Fundación Hogares Claret; Martien Kooyman, psiquiatra i fundador de la primera comunitat terapèutica a Europa; Igor Koutsenok, director de Prevenció, Tractament i Rehabilitació de la UNODC, i Rowdy Yates, president de l’EFTC. Projecte Home Catalunya va participar-hi amb la ponència de Sílvia Papiol, responsable del servei jurídic-penal, sobre la ‘Realitat i l’abordatge jurídic-penal de l’usuari de Comunitat Terapèutica’.


Trobada anual a l’Escola Judicial

El dimarts 24 de març es va dur a terme la setzena trobada a l’Escola Judicial, una activitat que apropa la realitat de les addiccions als més de 40 futurs jutges i jutgesses de tot l’Estat que estan formant-se en aquest centre. Després d’una introducció a càrrec del nou president de l’Asociación Proyecto Hombre, Luis Bononato, tots ells van poder conèixer de primera mà les experiències d’usuaris, familiars i terapeutes, amb qui van reflexionar sobre el paper de les mesures penals alternatives en les problemàtiques judicials de persones amb addiccions. També van ser-hi presents un grup d’una quinzena de magistrats llatinoamericans d’estada en un curs de formació a l’Escola Judicial. L’objectiu de la trobada, en la qual s’hi participa en representació de l’Asociación Proyecto Hombre, és que els futurs magistrats coneguin diverses situacions reals d’usuaris per tal de valorar l’aplicació de possibles mesures penals alternatives quan exerceixin a les seves places i es trobin amb casos similars.

Escola Judicial

Més fotos de la trobada a l’Escola Judicial


La primavera de ‘Corro X les Addiccions’ comença a la Sitges Rock Trail i a la BDN Running

La campanya de sensibilització de les addiccions a través de les curses populars ‘Corro X les Addiccions’ va reprendre l’activitat el cap de setmana del 21 i 22 de març. El dissabte 21 a la Sitges Rock Trail, una cursa de muntanya pel massís del Garraf que es va celebrar per primera vegada. Organitzada pel Centre Excursionista de Sitges, va col·laborar solidàriament destinant 1€ de cada inscripció a Projecte Home. El diumenge 22, la campanya es va traslladar a Badalona per córrer la BDN Running, on diversos usuaris en tractament van fer tasques de voluntariat. La organització de la cursa va col·laborar també donant suport econòmic mitjançant l’Obra Social “la Caixa” al tractament de les persones amb addiccions.

Sitges i BDN Running


Els alumnes del taller de televisió de Carles Prats visiten el centre de Barcelona

Els alumnes del taller de televisió que imparteix el periodista de TV3 Carles Prats a Tallers Radiofònics van visitar el centre de Projecte Home a Barcelona per tal de conèixer en primera persona com es treballa en el tractament de les addiccions. Allà van poder entrevistar i parlar amb usuaris i terapeutes del programa de Reinserció amb l’objectiu d’elaborar un reportatge que expliqui la seva realitat.

Visita alumnes Carles Prats


Aquest Sant Jordi regala roses solidàries!