SoM ToTs Octubre 2014

La tinent d’alcalde, Maite Fandos, visita el nostre centre a Barcelona

La tinent d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Maite Fandos, va visitar el passat 9 d’octubre el centre que Projecte Home té a Barcelona. Durant la visita, guiada per dos usuaris en tractament, Fandos va conèixer de primera mà les instal·lacions on es porten a terme el Programa Nocturn i el Programa de Reinserció, a més de les primeres atencions. De la mateixa manera, també va veure el funcionament de les àrees de gestió i de prevenció. Abans de finalitzar la visita, Fandos va realitzar una trobada amb un grup d’usuaris del centre, que van poder intercanviar experiències i explicar-li com ha incidit el procés de tractament en les seves vides.

Visita Maite Fandos


El Departament de Justícia incrementa l’ajuda per a persones que compleixen mesures penals alternatives a la Comunitat Terapèutica

El Departament de Justícia de la Generalitat ha incrementat l’ajuda en la subvenció de places a la Comunitat Terapèutica per a persones recluses que continuen el tractament en aquest centre gràcies a l’aplicació de mesures penals alternatives. Aquest augment permetrà que més persones puguin seguir una modalitat de tractament que ofereix un entorn i unes condicions més favorables per a la rehabilitació de les addiccions. Des del 2000 fins avui dia, Projecte Home ha atès a més de 300 persones que han complert mesures penals alternatives en algun dels seus centres.


El Marketplace reuneix a més de 5.000 persones per impulsar la responsabilitat social i el voluntariat

El Born Centre Cultural va acollir el dilluns 20 d’octubre el Marketplace 2014, una jornada organitzada per la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) amb l’objectiu de reunir entitats, voluntaris i empreses socialment responsables per a facilitar punts de trobada i intercanvi. Més de 5.000 persones van assistir a l’esdeveniment, que va comptar amb més de 70 estands informatius, taules de debat o àrees de formació, entre altres espais. Projecte Home va participar al Marketplace amb un estand propi en el qual es va presentar la col·laboració amb Euroleague Basketball en el projecte ‘One Team’.

Butlletí Marketplace


Un grup de terapeutes de l’ONG britànica Phoenix Futures fan una estada a Projecte Home

Tres terapeutes de l’ONG britànica Phoenix Futures van fer una estada professional a Projecte Home Catalunya la setmana del 6 al 10 d’octubre. La visita estava integrada en la xarxa ECEtt (European Companionship in Education, training by travel), un programa d’intercanvi en què els professionals de diverses ONG europees que treballen en el camp de les addiccions fan estades en altres entitats per tal d’aprendre bones pràctiques i adquirir noves experiències. Durant la seva estada a Catalunya, els terapeutes de Phoenix Futures van poder visitar els centre de Barcelona, Montcada i Reixac i Montgat, on van conèixer els diversos serveis i van conviure amb les persones en tractament a través de la participació en els grups terapèutics. Prèviament a la visita a Projecte Home Catalunya, els professionals de Phoenix Futures havien visitat també els serveis de Proyecto Hombre Castilla la Mancha a Guadalajara.

Pots veure aquí les seves experiències a través d’aquest bloc

ECEtt Phoenix Futures


Llibre solidaris per lluitar contra les addiccions

Ja pots comprar el llibre solidari “Malditas Manás: Nueve vidas + una”, un relat de diferents històries personals del col·lectiu de dones que l’ha escrit, el ‘Grupo Maná’, i que destina una part dels beneficis de la seva venda en favor del tractament i la prevenció de les addiccions que realitza Projecte Home. Per comprar-lo, envia un correu a info@projectehome.org o truca’ns al 93.298.98.75.

Llibre Malditas Manás


31.863: Loteria de Nadal

L’Associació de Familiars i Amics de Projecte Home ja té en marxa la venda de loteria de Nadal amb el tradicional número 31.863. Ja pots reservar talonaris o números individuals a info@projectehome.org o al telèfon 93.298.98.75.


“Des de 1995… Projecte Home Catalunya”. Mira aquí el vídeo de presentació de la nostra organització