Concert Solidari de la JONC 2017

1.700 persones van assistir el diumenge 8 de gener de 2017 al Concert Solidari que la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) va oferir a L’Auditori de Barcelona per a recaptar fons per a les persones amb addiccions en motiu de l’acte de cloenda del XXè Aniversari de Projecte Home Catalunya. El públic va gaudir amb la gran interpretació del programa ‘Catarsi’, elaborat especialment pel director de la JONC, Manel Valdivieso, per expressar musicalment el procés de superació d’una addicció amb peces dels següents compositors: J.Brahms (1a Simfonia, 4t Moviment), J.S.Bach (La Passió segons Sant Mateu), W.A.Mozart (La Flauta Màgica), F.J.Haydn (La Creació), I.Stravinsky (L’ocell de foc) i L.Bernstein (Mambo).

Projecte Home Catalunya vol agrair a la JONC la seva implicació desinteressada amb aquesta actuació solidària, que permetrà atendre a més gent que necessita ajuda així com conscienciar la societat catalana de la problemàtica de les addiccions. A més del concert, dies abans de l’actuació, un grup d’usuaris del servei de Tarragona de l’entitat va mantenir una trobada amb el centenar de músics de l’orquestra, amb qui van poder fer un intercanvi d’experiències i apropar en primera persona la realitat de les addiccions.


Amb la col·laboració de:

Patrocinadors:

Mitjans oficials:

Títol de l’obra:

Catarsi (Més informació)

 

Repertori:

J.Brahms: 1a simfonia, 4t moviment

J.S.Bach: La Passió segons Sant Mateu

W.A.Mozart: La Flauta Màgica

F.J.Haydn: La Creació

I.Stravinsky: L’ocell de foc

L.Bernstein: West Side Story

Intèrprets:

Jove Orquestra Nacional de Catalunya

Direcció: Manel Valdivieso

La Jove Orquestra Nacional de Catalunya neix el setembre de 1993 amb el nom de Jove Orquestra Simfònica de Catalunya (JOSC) i el 1999 passa a anomenar-se JONC. El projecte va ser dirigit per Josep Pons des de la seva fundació fins a l’any 2001, any en què Manel Valdivieso n’agafa el relleu com a director artístic. Des del seu naixement, els objectius principals de la JONC han estat facilitar una formació orquestral integral als joves músics del nostre país i col·laborar activament en la seva inserció professional. Així mateix, s’ha vetllat per oferir un producte cultural de la màxima qualitat, tot apropant-lo a tots els públics, amb una clara vocació social i pedagògica.