El programa de prevenció Joc de Claus, reconegut com a Bona Pràctica pel Plan Nacional sobre Drogas

El programa de prevenció Joc de Claus, reconegut com a Bona Pràctica pel Plan Nacional sobre Drogas

El programa de prevenció Joc de Claus ha estat reconegut com a Bona Pràctica pel Plan Nacional sobre Drogas (PNSD), l’òrgan del Ministeri de Sanitat que s’encarrega d’implementar les polítiques sobre drogues i conductes addictives a Espanya.

Es tracta d’una distinció que reconeix el programa Joc de Claus, en la seva edició per a educació secundària, com a exemple rellevant d’una pràctica que ha de ser mostrada, replicada i publicada al catàleg de bones pràctiques del portal del PNSD.

Les bones pràctiques són experiències amb bons resultats, que s’orienten a solucions concretes i efectives que possibiliten una millora en el desenvolupament d’una activitat. Una bona pràctica en l’àmbit educatiu/formatiu és aquella que és pertinent, viable, replicable, reflexiva i eficaç.

La distinció reconeix també que el programa està ben documentat en cadascuna de les quatre seccions avaluades (transversal, disseny, implementació i resultat), la qual cosa permetrà la seva transferència a altres contextos.

El Joc de Claus és un programa de prevenció universal de drogues i altres conductes de risc basat en el foment de les habilitats per a la vida. S’adreça a alumnat de secundària, professorat i famílies. Té com a objectiu general promoure en les persones les capacitats i habilitats adequades per afrontar situacions de risc així com l’adopció d’actituds per a uns hàbits de vida saludable.

Per a aconseguir-ho, el programa ofereix un conjunt d’eines dirigides al professorat, alumnat i a les famílies i compta amb un conjunt de materials i recursos disponibles a la plataforma virtual www.formacionproyectohombre.es

El programa Joc de Claus és l’actualització i adaptació en línia del programa de prevenció universal Entre Tots, amb més de 20 anys d’història.

projecte home