La Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la UB acull la XIII Jornada de Drogodependències

projecte home

La Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la UB acull la XIII Jornada de Drogodependències

El paranimf de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona va acollir el passat 29 d’octubre la XIII Jornada de Drogodependències. Aquest privilegiat escenari va permetre recuperar enguany la presencialitat d’un esdeveniment organitzat conjuntament entre Projecte Home Catalunya i la Universitat de Barcelona i que té com a principal objectiu apropar el fenomen de les addiccions a la comunitat universitària.

Aquesta tretzena edició de la jornada portava per subtítol ‘De la ciència a la integració social’. La jornada va començar amb la inauguració, presidida pel rector de la Universitat de Barcelona, Joan Guàrdia, a qui van acompanyar el subdirector general de Drogodependències de la Generalitat, Joan Colom; la coordinadora de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona, Teresa Llorens; i el director de Projecte Home Catalunya, Oriol Esculies.

Va seguir a la inauguració una taula rodona sobre ‘Què diu la ciència en les addiccions’, moderada per la Dra. Montserrat Puig, vicerectora d’Igualtat i Gènere de la Universitat de Barcelona, i en la qual hi van participar la Dra. Ana Adan, catedràtica del Departament de Psicologia Clínica i Psicobiologia de la Facultat de Psicologia de la Universitat de Barcelona; la Dra. Rosa Díaz, psicòloga clínica del Servei de Psiquiatria i Psicologia Infantil i Juvenil de l’Hospital Clínic de Barcelona i la Dra. Francina Fonseca, psiquiatra, adjunta a Direcció del Procés Atenció a les Addiccions del Parc de Salut Mar, i professora del Departament de Psiquiatria i Medicina Legal de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Va concloure la jornada una taula col·loqui sobre ‘Som efectius en l’abordatge dels consums de drogues i les addiccions a Catalunya?’. La va moderar Mariona Puigdellívol, directora general d’ Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS), i va comptar amb la participació de Jessica Farias, psicòloga i terapeuta de Projecte Home Catalunya; Otger Amatller, psicòleg i coordinador del Departament de Prevenció de la Fundació Salut i Comunitat; i Enric Marcos, psicòleg de l’associació Promoció i Desenvolupament Social (PDS).

projecte home
projecte home
projecte home
projecte home
projecte home
projecte home
projecte home
projecte home
projecte home