La biblioteca Carles Morató de Solsona acull l’exposició Tu tens la clau

projecte home

La biblioteca Carles Morató de Solsona acull l’exposició Tu tens la clau

La biblioteca Carles Morató de Solsona acull fins el proper 29 d’octubre l’exposició de prevenció i sensibilització de drogues ‘Tu tens la clau’, que durant aquest 2021 recorre diverses biblioteques de la demarcació. La mostra es va inaugurar el passat 4 d’octubre en un acte al qual hi van assistir, entre d’altres, l’alcaldessa de Solsona, Judit Gisbert; i la cap de la Central de Biblioteques de Lleida, Nati Moncasi. Per Projecte Home Catalunya hi eren presents la presidenta del Patronat, Conxita Solé; el director, Oriol Esculies; i la directora del Servei d’Atenció de les Addiccions a Lleida, Sònia Font.

Les claus per a una vida més plena, evitant el consum de drogues

L’exposició sorgeix de la necessitat de treballar en la prevenció del consum d’alcohol i altres drogues, sobretot entre els adolescents i joves. L’última enquesta ESTUDES 2018/2019, del Ministeri de Sanitat, indica que en el darrer any un 77,5% de les noies i un 74,1% dels nois de 14 a 18 anys va beure alcohol, un 38,5% i un 31,4%, respectivament, va fumar tabac mentre que un 25,9% de les noies i un 29,2% dels nois, cànnabis. D’altra banda, el 20% dels nois i noies va fer un ús compulsiu d’internet.

Per abordar aquestes qüestions, l’entitat ha dissenyat una exposició que en lloc del missatge tradicional que posava el focus en els perills de les drogues, centra l’atenció en una sèrie d’aspectes fonamentals per al desenvolupament de la persona i que són claus per tal de construir una vida més plena, saludable i lliure de conductes de risc com ara l’abús de drogues.

Així, el format de l’exposició es basa en cinc portes que cal explorar per tal d’aprofundir en l’autoconeixement i que conviden a reflexionar a través de la interacció, oferint claus per obrir-les. Els temes que tracten cadascuna de les portes són les emocions, els pensaments, els valors, els plaers i la comunicació.

Tot i que centrada en un primer terme en els joves i les seves famílies, l’exposició vol arribar també al públic general per abordar conductes de risc sovint invisibilitzades perquè compten amb l’acceptació social, com ara l’abús del consum d’alcohol.

projecte home
projecte home