El president de la Federació Europea de Comunitats Terapèutiques, Phaedon Kaloterakis, visita el centre de Montcada i Reixac

El president de la Federació Europea de Comunitats Terapèutiques, Phaedon Kaloterakis, visita el centre de Montcada i Reixac

Aquest dilluns 29 de novembre hem tingut el plaer de rebre al centre de Montcada i Reixac a Phaedon Kaloterakis, president de la Federació Europea de Comunitats Terapèutiques (EFTC) i vicepresident segon de la Federació Mundial de Comunitats Terapèutiques (WFTC), una de les persones que més experiència i coneixement té sobre comunitats terapèutiques a nivell mundial . Kaloterakis  és també el director de KETHEA, organització de referència en l’àmbit de les addiccions a Grècia.

La trobada ha servit per mostrar-li a Phaedon Kaloterakis com és la Comunitat Terapèutica que Projecte Home té a Montcada i Reixac. A la trobada hi han assistit tots els usuaris i usuàries del centre, així com l’equip terapèutic, voluntaris i estudiants en pràctiques, que han pogut conversar amb ell sobre les comunitats terapèutiques d’arreu del món. Els usuaris han tingut l’ocasió de fer preguntes, i la reunió ha servit per conèixer com és l’estigma de les addiccions en altres països, com d’important és el paper de les famílies durant el tractament o quins programes s’ofereixen en altres centres del món. En aquest sentit, s’ha valorat especialment la importància de poder comptar amb centres com aquest, en contraposició a països en vies de desenvolupament, on els centres i serveis per a les persones amb addiccions són inadequats o inexistents.

La trobada ha finalitzat amb una reflexió emotiva de Phaedon Kaloterakis, en la que ha destacat el valor de les comunitats terapèutiques pels vincles que es creen i els valors que s’aprenen, no només pels usuaris i usuàries, sinó també per tot l’equip de professionals que hi participa.