Presentació del director

"La nostra missió és promoure la dignitat i l’autonomia de les persones"

Projecte home catalunya

Oriol Esculies i Plou

Director de Projecte Home Catalunya

Des de 1995, a Projecte Home Catalunya treballem per al tractament i la prevenció de les drogodependències, l’alcoholisme i les ludopaties. La nostra missió és promoure la dignitat i l’autonomia de les persones, treballant col·lectivament per la prevenció i el tractament de les addiccions i la reinserció social a Catalunya.

 

Som fruit de la voluntat de la societat civil catalana, que fa 25 anys va veure la necessitat d’impulsar una resposta no governamental i de qualitat que garantís que qualsevol ciutadà resident a Catalunya amb problemes de drogues pogués ser atès adequadament.

 

 

Actualment continuen havent-hi moltes persones amb addiccions, n’atenem més de 2.000 cada any. Amb elles, hi ha famílies que pateixen enormement. I també tots nosaltres convivim amb aquesta realitat que ens interpel·la com a societat en ple segle XXI. Per això, avui dia Projecte Home ofereix múltiples opcions d’ajuda, prioritzant les necessitats adients a cada cas: des d’intervencions breus, programes ambulatoris, centres de dia, comunitat terapèutica, habitatges amb suport, projectes d’inserció laboral i els múltiples programes de prevenció de drogues.

 

Tot i així, cal enunciar ben fort que més de 25.000 persones ja han demanat ajut a Projecte Home i han fet un esforç enorme per esdevenir protagonistes de la seva vida i integrar-se en societat, demostrant que la rehabilitació i la reinserció són possibles.

 

En l’horitzó, treballem infatigablement amb la convicció que cada cop tots i totes serem més conscients de les conseqüències d’abusar de les drogues, inclòs l’alcohol, i esmerçarem majors esforços en fer prevenció, amb caràcter universal, per a enfortir als més joves de la nostra societat.

 

Per aconseguir-ho, necessitarem seguir comptant amb el suport de tots aquells que fan que a Projecte Home tinguem el privilegi d’estendre la mà a qui ho necessiti.  

 

Quina gran labor i estima la dels voluntaris i voluntàries, la disponibilitat i vocació de grans professionals, la solidaritat dels nostres socis col·laboradors i donants, la creixent sensibilitat de les institucions públiques i privades, així com la tasca vital que el patronat de la nostra fundació ha desenvolupat durant tots aquests intensos i profitosos 25 anys.

Més de 170 persones estem al vostre servei i promovem que les drogodependències i altres addiccions siguin ateses adequadament a Catalunya.

 

Suma-t’hi. Les persones amb addiccions també necessiten de tu.