Trobada amb la presidenta de la Diputació de Barcelona amb motiu dels 25 anys de Projecte Home

projecte home

Trobada amb la presidenta de la Diputació de Barcelona amb motiu dels 25 anys de Projecte Home

 

D’esquerra a dreta; Neus Canals (directora del Servei d’Acompanyament a la Vida Autònoma), Oriol Esculies (director Projecte Home Catalunya), Núria Marín (presidenta de la Diputació de Barcelona) i Conxita Solé (presidenta del Patronat de Projecte Home Catalunya).

El passat dijous 11 de novembre, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, va rebre a una delegació de Projecte Home Catalunya amb motiu de la celebració del 25è aniversari de l’entitat. A la trobada hi van assistir per part de Projecte Home la presidenta del Patronat, Conxita Solé; el director, Oriol Esculies; i la directora del Servei d’Acompanyament a la Vida Autònoma, Neus Canals. També hi era present el gerent de Serveis de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Pep Muñoz. En la reunió, la presidenta de la Diputació de Barcelona va felicitar a Projecte Home per la trajectòria d’aquests darrers 25 anys, amb especial atenció a l’acció duta a terme a la província de Barcelona.

La trobada va servir també per a parlar de l’estat actual de les addiccions en la nostra societat, amb temes de preocupació i debat com els efectes que està tenint la pandèmia en el consum de drogues i altres conductes addictives en la població més jove. Precisament, des de fa molts anys la Diputació de Barcelona col·labora amb Projecte Home Catalunya per impulsar accions en favor de la prevenció de les addiccions en adolescents, joves i les seves famílies a la província de Barcelona.

Una d’aquestes accions són els cursos de formació i capacitació tècnica a professionals municipals, en matèria de prevenció i detecció de drogodependències o ús problemàtic de pantalles en adolescents i joves. Són cursos dirigits a professionals de perfils diversos que estan en contacte amb adolescents en situació de risc per consum problemàtic de pantalles o drogodependències, amb l’objectiu de dotar-los d’eines per l’abordatge d’aquesta qüestió.

Es tracta d’una activitat de la qual en la reunió se’n va destacar el seu èxit i continuïtat i que Projecte Home duu a terme amb diversos municipis i altres organitzacions de la província. A través de l’acord amb la Diputació de Barcelona, aquest 2021 Projecte Home ha impartit el curs en les següents institucions: Ajuntament d’Alella, Consell Comarcal del Berguedà, Consell Comarcal Vallès Occidental, Ajuntament de Castellar del Vallès, Consell Comarcal del Moianès, Consell Comarcal del Vallès Oriental, Consorci d’Osona de Serveis Socials i Ajuntament de Masquefa.